Nyheder fra Endelave Museum:

9. januar 2021

Som bekendt har museet altid siddet til leje i den gamle præste/ forpagterbolig. Men i 2019 besluttede Horsens Provsti imidlertid at sælge bygningen og stenladen. Via en ejendomsmægler blev salget udbudt i en budrunde her i efteråret  2020, og museumsbestyrelsen valgte også at give et bud, et flot bud syntes vi selv.

I slutningen af december udløstes spændingen endelig om, at vi, af både menighedsråd, provsti og Århus Stift, er godkendt som køber. Det er vi selvfølgelig glade og lettede over og vi ved, at alle jer derude, der kender og har fulgt og støttet museet, deler vores glæde. Vi ser frem til jeres fortsatte opbakning til museet, og håber at se jer til den kommende endnu ikke fastsatte generalforsamling.

Det er af stor kulturhistorisk værdi for øen og dens turister, at museet fortsat kan bestå i det flotte hus (som heldigvis er fredet) fra 1741, og at historierne om det levede liv på øen stadig kan fortælles i disse rammer.

EndelaveMuseum